WAT IS YOGA?

Het woord Yoga betekend letterlijk ”verbinden”. Het verbinden van lichaam en geest door middel van asana’s (yogahoudingen) en Pranayama (ademhalingsoefeningen) en meditatie. Door het verbinden van lichaam en geest en het naar binnen keren, kom je meer in contact met jezelf. Doordat je meer in contact komt te staan met jezelf, kun je beter voelen waar jouw grens ligt, niet alleen als je op de yogamat bent maar juist ook als je van de yogamat afstapt.

YOGASTIJLEN

Yin Yoga

Ben jij meer opzoek naar ontspanning? Kies dan voor de Yin Yoga lessen. Yin yoga is een zachte vorm van Yoga gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. De houdingen zijn voornamelijk zittend of liggend en worden voor langere tijd aangenomen (3-5 minuten). Yin Yoga is een rustige vorm van Yoga maar tegelijkertijd diepgaand.

Je gaat opzoek naar de weerstand en jouw grens in iedere houding. Je leert je te concentreren op de ademhaling en op de sensaties in je lichaam, door ze te voelen, te onderzoeken en te herkennen.

Yin jij mee?

Vinyasa flow Yoga

Wil jij meer conditie opbouwen en je spieren trainen? Kies dan voor de Vinyasa Flow Yoga lessen. Je flowt, met de ademhaling, van de ene naar de andere beweging in één vloeiende reeks zoals een dans. Door de volle aandacht op de adem kom je in het lijf en uit het hoofd.

Flow jij mee?