WAT IS YOGA?

Het woord Yoga betekend letterlijk ”verbinden”.

“Het verbinden van jezelf met jezelf”

Door Yoga, meditatie en ademhaling leer je om met je aandacht naar binnen te keren , rust te mogen omarmen en te voelen wat jij nodig hebt en waar jouw grenzen liggen. Op de yogamat word je je bewust van jouw mind, body & soul connectie.  Zodat je deze verbinding met je mee kunt nemen als je van de mat afstapt.

Yoga is voor mij zoveel meer dan alleen een fysieke beoefening op de mat.
Het is een manier van leven, bewust, mindul en liefdevol richting mezelf, andere en de wereld waarin ik mag leven.

 

YOGASTIJLEN

Yin Yoga

Ben jij meer opzoek naar ontspanning? Dan zijn onze Yin yogalessen precies wat je zoekt! Yin yoga is een zachte vorm van Yoga gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. De houdingen zijn voornamelijk zittend of liggend en worden voor langere tijd aangenomen (3-5 minuten). Yin Yoga is een rustige vorm van Yoga maar tegelijkertijd diepgaand.

Je gaat opzoek naar de weerstand en jouw grens in iedere houding. Je leert je te concentreren op de ademhaling en op de sensaties in je lichaam, door ze te voelen, te onderzoeken en te herkennen. Voel hoe je lijf met iedere uitademing die je doet steeds iets meer ontspant!

Yin jij mee?
Maandag 20:15-21:15
Dinsdag 20:15-21:15
Donderdag 20:15-21:15
Vrijdag 10:15-11:15

Vinyasa flow Yoga

Wil jij meer kracht, conditie en uithoudingsvermogen opbouwen én werken aan een sterker en flexibeler lijf?

Dan zijn onze Vinyasa Yoga Flow yogalessen precies wat je zoekt!
In deze yogales verbinden we de ademhaling met de beweging. Op deze manier ontstaat er een constante flow waardoor je helemaal in je lijf en uit je hoofd komt.

Flow jij mee?
Maandag 19:00-20:00
Donderdag 19:00-20:00
Vrijdag 09:00-10:00

Empowering Birth Flow!

10-weekse Zwangerschapsyoga-cursus in Helmond (start vanaf september 2022)

Voor alle zwangere vrouwen (vanaf 15-20 weken zwangerschap) die vanuit vertrouwen, kracht, liefde en verbinding het kindje willen dragen en baren.

In deze 10-weekse cursus (inclusief 1 partner-les) maken we verbinding met het zwangere lijf en het kindje. Dit doen we door naar binnen te keren met Yoga, meditatie, ontspanning en ademhaling.

Daarnaast neem ik je graag mee in de voorbereiding van het magische geboorteproces en kraamtijd. Waar we (eventuele) angst voor bevalling proberen om te zetten in overgave en loslaten.

Het voorbereiden op de bevalling heeft ervoor gezorgd dat ik een magisch mooie en empowering bevalling heb mogen ervaren van mijn dochter Amélie. Niet omdat alles ging zoals ik me erop had “voorbereid” maar juíst omdat ik wist wat mijn opties. Jij, als zwangere vrouw, hebt de regie in handen. Het is jouw bevalling en jouw kindje. Durf in je kracht te staan en die ruimte voor jezelf, en voor je kindje, te nemen!

Het baren van nieuw leven is zo’n mooi, rauw, natuurlijk en heftig proces. Deze ervaring draag je voor de rest van je leven met je mee. Het terugkijken op die ervaring met een positief en liefdevol gevoel is zo belangrijk! Iedere vrouw verdient zo’n empowering birth ervaring!

Dit hele proces staat voor mij voor het ontwaken van de oerkracht van een vrouw.

Dus, daar gaan we lieve, mooie zwangere vrouw!
Zullen we deze 10-weekse Empowering Birth reis samen maken?

Ik weet dat jij dit kan!

Waarom?

Omdat ik het ook kon!

“It takes a village to raise a child and a loving community to birth one.”

 

***

De 10-weekse Empowering Birth Flow cursus start vanaf september 2022 op dinsdagavond 18:30. Wil je meer informatie ontvangen of inschrijven? Stuur even een berichtje jackie@yogalotusflow.nl

***