WAT IS YOGA?

Het woord Yoga betekend letterlijk ”verbinden”.

“Het verbinden van jezelf met jezelf”

Door Yoga, meditatie en ademhaling leer je om met je aandacht naar binnen te keren , rust te mogen omarmen en te voelen wat jij nodig hebt en waar jouw grenzen liggen. Op de yogamat word je je bewust van jouw mind, body & soul connectie.  Zodat je deze verbinding met je mee kunt nemen als je van de mat afstapt.

Yoga is  zoveel meer dan alleen een fysieke beoefening op de mat.
Het is een manier van leven, bewust, mindul en liefdevol richting jezelf, andere en de wereld waarin je leeft.

YOGASTIJLEN

Hatha (Flow) Yoga

Hatha yoga is de basis yoga. Dé yoga vorm waaruit andere yoga stijlen zijn ontstaan zoals Vinyasa yoga. Hatha yoga is de basis voor al de andere yoga vormen. Hatha yoga is tevens een van de oudste en meest toegankelijke yoga vormen.
Hatha Yoga is erg geschikt voor iedereen die een stukje rust en bewustzijn in zichzelf wil (terug) vinden. Het is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Omdat deze stijl veel basis poses bevat is het een mooie kennismaking met yoga.

Kenmerkend voor een Hatha Flow les is dat we op de ademhaling bewegen en de houdingen wat langer vasthouden dan bijvoorbeeld bij Vinyasa yoga. De les begint rustig, om vervolgens op te bouwen naar meer dynamische houdingen en richting het einde van de les weer af te bouwen. Kenmerkend voor deze les is is dat het gevarieerd, creatief en in balans is.

Vinyasa flow Yoga

Wil jij meer kracht, conditie en uithoudingsvermogen opbouwen én werken aan een sterker en flexibeler lijf?

Dan zijn onze Vinyasa Yoga Flow yogalessen precies wat je zoekt!
In deze yogales verbinden we de ademhaling met de beweging. Op deze manier ontstaat er een constante flow waardoor je helemaal in je lijf en uit je hoofd komt.

Yin Yoga

Ben jij meer opzoek naar ontspanning? Dan zijn onze Yin yogalessen precies wat je zoekt! Yin yoga is een zachte en meditatieve vorm van Yoga gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. De houdingen zijn voornamelijk zittend of liggend en worden voor langere tijd aangenomen (3-5 minuten). Yin Yoga is een rustige vorm van Yoga maar tegelijkertijd diepgaand.

Je gaat opzoek naar de weerstand en jouw grens in iedere houding. Je leert je te concentreren op de ademhaling en op de sensaties in je lichaam, door ze te voelen, te onderzoeken en te herkennen. Voel hoe je lijf met iedere uitademing die je doet steeds iets meer ontspant!

Mindfulness
Yin Yoga

Of ben je  opzoek naar nog een laagje dieper in bewustwording en ontspanning? Deze verdieping vind je in onze Mindfulness Yin yogalessen!

Mindfulness Yin Yoga is een rustige vorm van yoga. Je bent mindful (bewust en opmerkzaam) in en met je lijf bezig.

Yin Yoga betekent dat je langere tijd in dezelfde houdingen verblijft. De stilte van de Yin yogahoudingen zorgen ervoor dat het bindweefsel gerekt en gehydrateerd wordt. De energie in je lichaam gaat hierdoor opnieuw weer stromen. Overgave en loslaten staan hierbij centraal om ontspanning te stimuleren of realiseren.

Yin Yoga helpt om stress te verminderen en de overstap te maken van “doen” naar “zijn”. Yoga is een vorm van zelfzorg en helpt je daarnaast om jezelf en je lijf beter te leren kennen, voelen en om ernaar te mogen luisteren.

Zwanger
schaps
yoga

8 weekse zwangerschapsyoga-cursus voor en vooral mét de zwangere vrouw!

Waarin jij, als zwangere vrouw, helemaal centraal staat. Jij mag de regie gaan nemen, vanuit vertrouwen en verbinding!  Kom helemaal in jouw kracht en lijf door yoga, beweging, meditatie, ontspanning en ademhaling. Tevens ga ik je ook meenemen in het geboorteproces (bevalling), waarin we (eventuele) angsten voor bevalling proberen om te zetten in vertrouwen en kracht! Dit doen we door ons voor te bereiden op jouw EMPOWERING geboorte! De periode na de geboorte, de kraamtijd & postpartum periode wordt ook behandelt in de cursus!

* C O M I N G |
S O O N *
Nieuwe startdata februari/ maart 2024!!

Mindfulness
Do In Yoga

Ben je helemaal nieuw met yoga? En zoek je een passende les om te starten? Een les die niet te rustig is maar ook niet te actief? Dan zijn onze Do In yogalessen dé perfecte basis-les om mee te staren!

Do In Yoga betekent dat je langzaam en opmerkzaam (mindful) in beweging blijft, middels verschillende yoga houdingen. De strekkingen zorgen ervoor dat de energie in je lichaam gaat stromen. Do in Yoga versterkt je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Do In Yoga kent zijn oorsprong in de Chinese geneesleer (filosofie).

De Chinese geneesleer is gebaseerd op de meridianen (netwerk van vaten/ energiebanen die door je lijf lopen). Volgens de traditionele Chinese geneeskunde circuleert de energie door dit netwerk, verbonden aan al je organen en aan de 5 elementen uit de natuur. Aarde, metaal, water, hout en vuur. Iedere les staat één van de elementen centraal.